CHIRURGIE DENTO - ALVEOLARĂ

Dacă medicul chirurg recomandă pacientului o procedură chirurgicală, primul sentiment pe care acesta îl are este teama și anxietatea. Noi credem că nu este cazul să vă alarmați în acest fel. Printr-o informare corectă, veți deveni mai curajoși! De aceea oferim mai jos informații despre manoperele specifice chirurgiei dento – alveolare, pentru a se înțelege mai ușor și a prinde mai multă încredere!

Această ramură a medicinei dentare include toate tratamentele chirurgicale orale: de la simple extracții, la reconstrucții osoase ample.

EXTRACȚIA DENTARĂ reprezintă îndepărtarea unui dinte sau a unei rădăcini definitiv compromise ce nu mai pot fi recuperate prin nici o metodă de tratament. Este o manoperă la care trebuie apelat doar ca ultimă soluție, principiul de bază al practicii noastre implicând păstrarea cât mai mult timp a dinților naturali ai pacienților.

REZECȚIA APICALĂ este o metoda chirurgicală ce constă în extirparea vârfului rădăcinii dintelui împreună cu țesutul osos înconjurător infectat, fiind precedată de tratamentul endodontic corect și de obturația perfectă a canalului radicular.

AUGMENTAREA SINUSALĂ este o intervenție de reconstrucția osoasă la nivelul sinusului maxilare care are în vederea crearea de suport pentru aplicarea implanturilor dentare. Poate fi internă cu acces prin locul unde va fi inserat implantul sau laterală, cu acces prin spațiul dintre obraz și gingie.

REMODELAREA GINGIVALĂ este o procedura sigură și cu rezultate predictibile care are ca scop îndepărtarea țesutului gingival în exces pentru a îmbunătăți zâmbetului.

CHIRURGIA PARODONTALĂ presupune chiuretajul gingival, chiuretajul subgingival cu sau fără ridicarea gingiei, precum și numeroase intervenții complexe de remodelare, reconstrucție osoasă și gingivală și repoziționare a țesuturilor în jurul dinților.

TEHNOLOGIA PRF (aPRF și iPRF) realizează din sângele venos recoltat de la pacient un concentrat fluid bogat în trombocite utilizat în combinație cu materialele de reconstrucție osoasă sau membrane de acoperire care asigură o vindecare mult mai rapidă după intervențiile de chirurgie orală.